BejelentésSZOMBAT: AZ IDŐ SZIGETE

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponFÓRUM- A Szombatról

Szeretnénk elindítani itt egy olyan "beszélgető-sarkot", melyben kérdéseidet felteheted, megtapasztalásaidat, bizonyságaidat megírhatod a Szombatról.


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Jaakov [ 2010-02-22 13:45 ]

Kedves Tünde!
Amint tehetem ellátogatok honlapjára.
Az írással kapcsolatosan pedig jelzem:
- A www.caddik.shp.hu oldalon több száz írás található
- Hallagatható igesziolgálatunk éppen e héten lett 500 db, és heti 2-3 újjal szaporodik..
- Hallgatható igeszolgálatunk jelentős része írott formában is ugyanott elérhető...
- Írásaink többnyelven elérhetőek, és szolgálnak több országban...
Ezek alapján van lehetőség minket, messiáshívőket még jobban megismerni. ezen megismerés által pedig megelőzhető számtalan hamisság meggyökerezése, melyek sokszor a messiáshívő judaizmus nevében, vagy filoszemita módon újra és újra felüti afejét hazánkban is...
Ráadásul a" zsidómissziók" káros, Isten akarata, és a próféciák ellenében működő hatása is elkerülhetőek.Jaakov [ 2010-02-22 13:39 ]

Kedves László!
Aki ellátogat a www.caddik.shp.hu oldalunkra, elég, ha a caddik szó , kezdőlapos magyarázatát elolvassa. Önhöz hasonló kérdést sem tesz fel azután.
Ajánlom tehát azt az oldalt, ahol feltehetően választ ad mindenre az az 501 db igeszolgálat tartalma is, többszáz írás mellett valamennyi kérédsére.
Azért, mert több esetben szükségesnek láttam, és látom mindazon bizonyságaimat is olykor közzé tenni, ami Isten bennem, és szolgálatom által másokban is elvégzett munkáját mutatja be másoknak...
Ezen túl feladatom Isten Törvényeit, bizonyságait, ígéreteit másoknak tovább adni, mivel valamennyinek részese vagyok.
Személyesen..
A többi kérdésére pedig nincs válaszom, illetve nem énnekem kell válaszolnom.Gutiné Tünde [ 2010-01-13 09:17 ]

Kedves Orbán Béla!

Nagyon jó és építő a Menóráról és a keresztről közzé tett írás!
Örülök, hogy végre valaki ilyen részletesen elmagyarázta ezek ilyen irányú jelentőségét, és bepillantást engedett a messiás hívő zsidók életébe, látásmódjába!
Felüdítő volt olvasni! AZ ÖRÖKKÉVALÓ ISTEN GAZDAG ÁLDÁSÁT KÍVÁNOM AZ EGÉSZ KÖZÖSSÉG ÉLETÉRE!
Békesség és áldás áradjon rátok!

Sok szeretettel: Tünde

S egyben hadd tegyek egy szeretetteljes meghívást a saját honlapomra, ahol OLAJFA IZRAEL címmel kifejtem látásomat a magyarság és Izrael kérdésében!

Őszinte tisztelettel: www.gutitunde.eoldal.huLászló [ 2010-01-12 16:01 ]

Nagy tisztelettel vissza kérdeznék: Ön Isten Igéje szerint él-e? Sokan tanítják és beszélnek az igéről, de nem úgy élnek. Ön kimeri e jelenteni magáról, hogy úgy él ahogy elvárja, hogy emberek éljenek ön szerint? Kimeri-e jelenteni magáról Isten és Jézus Krisztus előtt, hogy úgy él ahogy az Ige és Isten elvárja öntől és mindenkitől? Mert ha nem akkor jogtalan mások számonkérése. Ha igen, akkor ön egy szent ember, és tökéletes. Ez jó, mert végre egy tökéletes ember. Hallelújah! Gondolom ön már nincs bűn alá rekesztve.

Isten valóban számonkéri rajtam a szombatot, ha nincs hitem rá? Ha nekem meg kell tartanom a szombatot az Isten maga fogja számomra fontossá tenni. Akinek meg nem kell megtartania annak azt. Kegyelem idejét éljük és ez vonatkozik mindenkire.

Pál apostol maga mondja az 1Korintus 4, 16-ban: "Kérlek azért titeket, legyetek az én követőim." és ezzel nem mondja azt, hogy ne Krisztust kövessük! Mivel Pál Krisztust követte, így aki Pált követi, Krisztust követi.

Ha jól értem akkor az ön szava megegyezik Jeshua HaMassiah szavával mert a bibliát használja. De minden esetben így van ez önnel? Ön ennyire tökéletes? Bravó! Újra csak Hallellújah!

Várom válaszát.Jaakov [ 2010-01-01 11:25 ]

Szombat kapcsán , de sok más esetben is megkérdezem:

Az Örökkévaló Isten Igéje szerint élsz-e Jeshua HaMassiah (Jézus Krisztus) uralma, és így parancsai szerint,- melyek semmiben nem térnek el Isten Akaratától..?
Vagy Pál követő, pálista vagy, melyhez Ráv Saulnak (alias Pál apostol..) semmi köze?

Isten Igéje, Jeshua HaMassiah szavai régen és ma, de ajövőben is mkinden esetben megegyezőnek kell lennie annak az embernek a szavával, aki a Bibliát is használja.

Ha pedig valahol e hármas egység nincs meg, ott valaki hazudik!
Isten nem lehet, Jeshua úgyszintén, sőt Pál sem..
Akkor vajon ki lehet? Kinek hisznek?Kamilla [ 2009-12-09 20:07 ]


Sziasztok!

Az a legjobb, ha ebben is, mint mindenben az Úr vezetését követjük!
Fontos, hogy legyen olyan idő, alkalom, amikor csak az Úr jelenlétében vagyunk, elcsendesedünk előtte, élvezzük a jelenlétét és várakozunk, imádjuk.... ez a szombat..

ShalomHatikva [ 2009-12-06 17:25 ]

Sálóm!
Szerintem, a Róma 14:5-6. és sok más Igehely is azt mutatja, hogy nem a mai szombat a szombatunk, hanem az a nap, amit mi annak kijelölünk magunknak. És ez lehet bármelyik nap is a hét közül. Jézus a szombatnak is Ura.
HatikvaKamilla [ 2009-11-28 12:30 ]

Sziasztok!

A mi gyülekezetünkben az istentiszteletek szombaton vannak, így bár előfordul, hogy délelőtt dolgoznom kell, de a délután, Isten kegyelméből már az Úrral telik!
Ha dolgoznom kell szombat délig, akkor előtte este igyekszek mindig "felkészülni" a szombat délutáni nagy találkozásra: ima, dicséret, igehirdetéshallgatás, Ige olvasás keretében.
Ha csak fél napom van, akkor vasárnap teljesen szabaddá teszem magam, ha egy mód van rá és egész nap Isten dolgaival foglalkozom, hogy Vele lehessek és meghallhassam ha szól hozzám. ::))
Persze, ha szabad a szombatom és módom van rá, akkor is "szabaddá" = Istentől lefoglalttá teszem a vasárnapot is!! ::))

Szeretnék olyan lehetőséget, hogy valóban meg tudjam tartani úgy a szombatot, ahogyan azt a Mindenhetó elrendelte, de csak infoim vannak tapasztalatom semmi. ::))

De azt tapasztalom, hogy Isten, a nekem adott világosság szerint megáld ebben a törekvésemben, gyakorlatomban, amit fentebb leírtam, elvégre mégicsak goj vagyok, nem am. ::))

Szóval én így élem meg a szombatot!

Shalom testvérek!

KamillaJaakov [ 2008-10-13 19:28 ]

A szombat Istentől mindenki számára elrendelt.
Valóban igazad van, amikor megemlíted, hogy vannak, akik rosszul ünneplik.
Ez akár szombat, akár bármi más, bizony törvényeskedés.
Magam csak azt szoktam mondani: Olyan, mint egy
"jóindulatú daganat" ez ilyen tulzás. De elnyomhatja a szivet, és más belső szerveket, -bele lehet halni..Cipi [ 2008-09-27 20:59 ]

Magam azt tapasztaltam, hogy sok helyen nem tartják a szombatot, vagy nagyon felemelik,tulzásba viszik -nincs helyes viszonyulás...
Miért?Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!